تفسیر خطبه 72

وَمِن خُطبَةٍ لَهَ عَلَيهِ السَّلامُ عَلَّمَ فِيها النَّاسَ الصَّلاَةَ على النَّبِيِّ (صلي الله عليه و آله) وَ فِيها بَيَانُ صِفَاتِ اللّهِ سُبْحَانَهُ وَصِفَةُ النَّبِيِّ وَالدُّعَاءُ لَهُ

ترجمه

از خطبه هاى امام (عليه السلام) است که طرز فرستادن صلوات و درود بر پيامبر (صلي الله عليه و آله) و آل او (عليهم السلام) را به مردم ياد مى دهد. همچنين در اين خطبه، بخشى از صفات خداوند سبحان و صفات پيامبر اکرم (صلي الله عليه و آله) و دعا براى آن حضرت نيز آمده است

شرح و تفسیر

خطبه در يک نگاه
اين خطبه درواقع از سه بخش تشکيل مى شود:
بخش اوّل: که بسيار کوتاه است، بيان قسمتى از صفات خداوند متعال است که به عنوان مقدّمه براى تقاضاى رحمت و درود بر پيامبر (صلي الله عليه و آله) ذکر شده است.
بخش دوم: چگونگى درود فرستادن بر پيامبر اکرم (صلي الله عليه و آله) تعليم داده شده وبسيارى از صفات آن بزرگوار و خدمات بزرگ و بى مانندى که به جامعه انسانى و آيين حق فرمود، ذکر شده است و درواقع گوياى اين حقيقت است که اگر ما بهترين درود و صلوات را بر آن بزرگوار مى فرستيم به دليل اين خدمات بزرگ و بى مانند اوست.
بخش سوم: دربر گيرنده مجموعه اى از دعاهاى پرمعنا درباره آن حضرت است که در ضمن، از خداوند نيز تقاضا شده که رابطه ما با آن بزرگوار همواره برقرار باشد و در بهشت جاويدان در سايه آن حضرت باشيم.

* * *